L’AVENTURA JA HA COMENÇAT!

 

L’AVENTURA JA HA COMENÇAT

Un equip de 10 persones de diferents disciplines, dos pobles al nord del Senegal, una pregunta: “Què vols dir al món” , uns titelles, un projector d’ombres, i tres grans reptes: construir un teatre amb materials locals, crear col·lectivament un espectacle i editar-ne un documental. Finançament? Un VERKAMI, un festival i unes samarretes.

T’ho perdràs? Segueix-nos!

mans

El caliu humà que hi havia el dilluns passat a la Context, no l’oblidarem. Envoltats de tanta gent, ens vam carregar de força i ànims per seguir tirant endavant el projecte amb molt d’entusiasme i dedicació. Va ser un dia ple de alegries . Ens van arribar totes les samarretes i bosses “Cap de Pardals!” i fins i tot vam fer les primeres ventes. Vam tenir tot el suport d’amics, familiars, companys, coneguts i desconeguts en la presentació del projecte, que considerem que va ser un èxit. I per primer cop, vam poder-nos reunir gairebé al complet tot l’equip del projecte. Quin goig que fèiem tots engalanats amb les samarretes!

captura_presentacioě2 captura_presentacioě5 captura_presentacioě6 captura_presentacioě7 captura_presentacioě8

A les 8.10pm s’encenia el retroprojector i a la pantalla d’ombres una cortina moguda pel vent ens invitava a traspassar una porta i viatjar al Senegal, deixant-nos transportar per la música i les imatges d’ombres que la Cia Cap de Pardals ens anava regalant.

captura_presentacioě3

Quan ja estàvem ben impregnats d’Àfrica, la Carla i l’Alba ens van explicar el projecte “ombres per parlar al món” que té l’objectiu de crear un diàleg entre la cultura catalana i la senegalesa mitjançant les ombres i els titelles com a eina d’expressió. Ens van parlar de Thille Boubacar i Marda, on faran el projecte. Vam descobrir que en aquests pobles hi ha un gran grup de teatre, però que no tenen local on assajar ni fer les representacions, sinó que han de pagar lloguers al local dels agricultors i que, per tan, la construcció d’un teatre s’ha convertit en un dels principals objectius d’aquest projecte. Per explicar-nos aquest tema vam poder escoltar a en Xavi i en Bjorn,arquitectes especialitzats en bioconstrucció, de la Plataforma Terram. També vam comptar amb la presencia de en Mamdou i Al Hajin de l’Associació pel Desenvolupament al Senegal, el nostre primer vincle amb aquest país. La companyia també va presentar les seves formes de finançament, que principalment son un festival, espectacles, venta de merchandising i un VERKAMI que en breu es publicarà per a què tots i totes hi puguem fer la nostra petita col·laboració. La Violeta ens va fer venir ganes de que sigui el 15 de Novembre i gaudir d’un festival amb música, pintura, menjar senegalès, titelles, contes, concerts, ombres, poesia i bona companyia en el entorn de Sales de Llierca. I els companys de l’ERAM, en Marc i la Carla, van assegurar-se que aquell vespre de dilluns quedés immortalitzat en format audiovisual. I en Victor, desde Lleida, enviava tota la seva energia perquè tot anés així de bé.

captura_presentacioě1

Moltes gràcies a tots/es!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s