SENEGAL

Us invitem a reviure totes les perípecies  de la fase del projecte que va tenir lloc al Senegal, llegint les cròniques i mirant les fotos que es poden consultar en aquest link: http://www.verkami.com/projects/10110-ombres-per-parlar-al-mon/blog

El projecte Ombres per parlar al món té com a objectiu l’intercanvi cultural i de coneixements utilitzant les ombres xineses com a mitjà d’expressió i comunicació. El projecte ha estat ideat i creat per la Cia. Cap de Pardals (jove companyia de titelles i ombres) i es portarà a terme en col·laboració amb l’Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal (cooperació amb la provincia Sant Louis, del nord del Senegal) i Terram (arquitectes especialitzats en bioconstrucció). El projecte es realitzarà a Thille Boubacar i Marda, dues localitats al nord del Senegal.

Els objectius específics del projecte són:

 1. Bioconsutrucció d’un teatre-local social amb materials de la zona i amb una estructura de teatre d’ombres al seu interior. En aquests pobles existeix un grup de teatre molt actiu, però no disposen de local on assajar i fer els seus espectacles.
 2. Representació del espectacle de titelles i ombres Somnis d’Àfrica, de la Cia. Cap de Pardals
 3. Creació conjunta amb la comunitat local de un espectacle d’ombres i titelles sobre la temàtica escollida de forma comuna:
  •  Elecció de la temàtica per a l’espectacle mitjançant debats amb la comunitat i accions participatives.
  • Procés creatiu col·lectiu i assajos: elaboració del guió, creació de ombres incorporant materials de l’entorn i construcció de titelles de fusta (si el guió ho requereix), escenografia, banda sonora amb instruments locals, etc.
  • Formació i capacitació d’un equip local que es responsabilitzarà del manteniment i dinamització del teatre a llarg plaç.
 4. Edició d’un vídeo documental amb el material audiovisual enregistrat durant el projecte.
 5. Edició d’un petit conte basat en el espectacle creat per la comunitat, il·lustrat amb imatges de les ombres realitzades.
 6. Divulgació

T’ho expliquem? http://www.youtube.com/watch?v=dnB4GhT2ZuE

Aquest projecte neix i es crea gràcies a l’esforç, la dedicació i l’entusiasme dels agents implicats.  Per al finançament comptem amb un verkami que s’obrirà en breus i en els diners recaptats a través de festivals, representacions de l’espectacle Somnis d’Àfrica i venta de merchandising. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s